Wie zijn wij? het team


Marco Redeman is de geestelijk vader van Camping Onbestemd. Zijn stedenbouwkundige achtergrond aan de ene kant en zijn liefde voor creativiteit in het algemeen en spelletjes in het bijzonder aan de andere kant kwamen samen in het bijzondere concept.

Hij kwam op het idee om het Jaar van de Ruimte in 2015 niet in vergaderzaaltjes te laten plaatsvinden, maar ‘in het echt’, op de plekken die ooit allen bestonden in hoofden van mensen maar waar nu mensen in woonden. Met toenmalige partners in crime Marieke Dubbelman (aka het in Leidsche Rijn beroemde Vinexvrouwtje, nu vaste columnist van het AD) en Joyce Roskamp, festival programmeur en organisatie talent, ontstond eerst een Cultuurcaravaan, een inhoudelijke Parade, en werd het uiteindelijk een serie van vier campings in twee maanden in respectievelijk Leidsche Rijn, de Tweede Maasvlakte, De Blauwe Stad en Parkstad Limburg.

 

Tim Pardijs, in 2015 Vinexdichter van het Jaar en stadsdichter van Zutphen, sloot zich vanaf de eerste camping aan en is nooit meer weggegaan. Tim faciliteert altijd een groepsgedicht en maakt aan het einde van het weekend een gedicht over de plek die is gevonden. 

 

Karlijn van Arkel was bij twee van de eerste vier campings vrijwilliger. Met haar achtergrond als ontwikkelingswerker in Afrikaanse landen, waardoor zij geleerd heeft een gebied zich snel eigen te maken, haar interesse in lokaal bestuur, participatieprocessen en gevoel voor groepsdynamica paste zij goed bij het camping concept en werd zij in 2016 campingbaas ter vervanging van Marieke. Met haar, Marco en Joyce als campingbazen werd in 2016 een Camping Onbestemd georganiseerd in Wierden, met als thema de Omgevingswet. Karlijn zag meer kansen voor het camping concept en er werden lijntjes uitgegooid in haar woonplaats Den Haag en Rotterdam om ook een camping met een grootstedelijk thema te gaan organiseren.

 

In 2017 werden de campingbazen uitgebreid met René van der Veer, een communicatie strateeg ten nog betrokken bij Gebiedscoöperatie Marconia in Rotterdam. Joyce kreeg het inmiddels te druk met festivals organiseren (o.a. het winterfestival Grasnapolsky komt uit haar koker) en nam afscheid. René’s affiniteit met verantwoord geproduceerd voedsel, kinderparticipatie en sociaal ondernemerschap paste ook weer goed bij de Camping en haar ambities, net als zijn vaardigheden op het gebied van marketing en communicatie. Bovendien bleek René ook geschoold te zijn als yoga docent, zodat de zondag ochtend yoga voortaan door een campingbaas zelf kon worden gegeven.

 

 

Bij de campings zijn ook een aantal vaste vrijwilligers betrokken die zich betrokken voelen bij het concept en het leuk vinden om mee te werken. Het team wordt vaak gecompleteerd met de supervrijwilligers Meg, Metty en Thomas.

 


 Marco Redeman 

 

Voorzitter,  programmering en presentatie

Karlijn van Arkel

 

Secretaris, programmering en productie

René van der Veer 

 

Penningmeester, communicatie en strategie